Realizat de Teamnet Dedalus, www.teamnet-dedalus.ro

021-316.93.66

CENTRALA   SPITAL

"Pe parcursul anului 2014 se desfasoara un amplu  proiect de reabilitare si modernizare a echipamentelor din cadrul departamentului de terapie intensiva nou nascuti a SCUC “G. Alexandrescu”.

Acest proiect se deruleaza in baza unui contract de sponsorizare intre Fundatia Vodafone   Logo Fundatie VDF rosu si Fundatia Spitalului Clinic de Copii “G. Alexandrescu”.

Beneficiarii acestui proiect sunt toti pacientii nou nascuti cu afectiuni severe medico-chirurgicale (cca 200/an)  care sunt spitalizati si tratati in departamentul terapie intensiva nou nascuti."

parinti3.png

Înfiinţată în 1992 la iniţiativa medicilor spitalului, Fundaţia Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este persoană juridică, apolitică, neguvernamentală, independentă de orice organizaţie de stat sau privată şi are ca scop lupta împotriva neajunsurilor materiale şi a bolilor (fizice sau mintale), precum şi promovarea protecţiei sănătăţii tuturor copiilor din România.

În vederea realizării scopului propus, Fundaţia SCUC - GA are ca obiect de activitate:

  • Protecţia copilului bolnav şi sănătos;
  • Susţinerea intereselor copiilor;
  • Promovarea, susţinerea şi dezvoltarea de programe medicale, educative, legislative, financiare, ştiinţifice, precum şi a instituţiilor de stat sau particulare cu asemenea obiect de activitate sau preocupare;
  • Susţinerea pregătirii şi specializării personalului necesar pentru astfel de activităţi;
  • Menţinerea şi dezvoltarea legăturilor cu organismele guvernamentale, organisme internaţionale centrale sau regionale, cu alte instituţii în scopul îndeplinirii obiectivelor propuse.

Dintre activităţile Fundaţiei SCUC - GA, trecute sau aflate în desfăşurare, putem aminti eforturile depuse pentru îmbunătăţirea regimului de cazare şi creşterea calităţii actului medical prin:

  • Achiziţionarea unui Aparat pentru Probe Funcţionale Respiratorii;
  • Achiziţionarea de cărţi pentru copii;
  • Dotarea cu aparate de aer condiţionat, frigidere, uşi termopan;
  • Achiziţionarea de cărţi pentru medici.

Puteţi contribui şi dumneavoastră la reuşita proiectelor noastre, donând 2% din impozitul de venit în contul Fundaţiei:
Fundaţia Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”
Adresa: Bd. Iancu de Hunedoara nr. 30-32, sector 1, Bucureşti
Cod fiscal: 8955704
Cont: RO54RNCB0072049707680001
Banca: BCR Sector 1

Fundaţia Spitalului „Grigore Alexandrescu” este condusă de conf. dr. Dumitru ORĂŞEANU (Preşedinte), alături de Consiliul de Conducere compus din dr. Ovidiu-Claudiu IACOB, prof. dr. Eugen CIOFU, prof. dr. Tudor ZAMFIR, dr. Gheorghe RĂDUCANU.

Dacă doriţi să contactaţi Fundaţia, o puteţi face fie la sediul din Bucureşti, Str. Grigore Alexandrescu nr. 27-29, Sector 1.