Realizat de Teamnet Dedalus, www.teamnet-dedalus.ro

021-316.93.66

CENTRALA   SPITAL

Bunătatea poate lua orice formă vrem noi. Poate fi lichidă, solidă sau gazoasă şi poate avea orice culoare. Trebuie doar să vedem bunătatea şi o recunoaştem imediat . Această esenţă pe care unii o consideră rară, ca un parfum vechi, aproape desuet, este în realitate pretutindeni în jurul nostru. Are nevoie doar de un grup de oameni (doi sau mai mulţi) care să o poată vedea şi apoi bunătatea se materializează şi capătă forme şi culori diverse, se multiplică, produce efecte.

Am cunoscut-o pe Tara Duveanu anul trecut, când ne-a anunţat că intenţioneaza să organizeze un eveniment “SoupNight” pentru a strânge fonduri în beneficiul copiilor bolnavi. Atitudinea ei calmă, dar determinată, privirea pătrunzatoare, dar mângâietoare, bucuria cu care şi-a investit timpul şi energia în acest proiect ingenios, vesel şi… gustos, ne-au cucerit. Cu banii donaţi Fundaţiei Spitalului anul trecut a fost achiziţionat un mini-monitor, pentru copilaşii cei mai mici. De atunci mini-monitorul pâlpâie incontinuu din luminiţele lui, măsoară presiunea parţiala a oxigenului în single circulant şi stă mereu ataşat de câte un deget micuţ de bebeluş.

Am mai vorbit cu Tara din când în când. Anul acesta ne-a sunat din nou, anunţându-ne că organizează din nou seara aceea magică, în care bunătatea se materializează, devine lichidă şi încape într-o cană de supă. Telefonul a sunat exact când eram în Terapie Intensiva pentru a vedea un bebeluş nou-născut, foarte suferind. Pe degetul bebeluşului stătea ataşat monitorul donat. Nu vă pot povesti ce am simţit : bucuria că oamenii aceştia tineri şi minunaţi se gândesc la bunătate şi se străduie să faca o diferenţă în lumea din jur, spaima de a vedea copilaşul acela atât de firav şi atât de bolnav, mirarea că tocmai atunci s-a întâmplat să primim această veste buna şi încurajatoare.

Iată câteva fotografii de la “SoupNight”: http://lumeamare.ro/2010/06/29/soupnight/

O puteţi vedea pe Tara şi pe prietenii ei cum transformă bunătatea în supă caldă!!!

Intre timp, fetiţa aceea micuţă pentru a cărei viaţă am fost atât de speriaţi s-a făcut bine şi a plecat acasă.

Nu există bunătate “mare” sau “mică”. Bunătatea este inepuizabilă. Trebuie doar să întinzi mâna spre cei de lângă tine. Priviţi chipurile luminoase ale acestor oameni tineri şi veseli.

Învăţaţi să zâmbiţi ca ei. Poate că astăzi aţi salvat o viaţă!