Realizat de Teamnet Dedalus, www.teamnet-dedalus.ro

021-316.93.66

CENTRALA   SPITAL

Din toate amărăciunile din lume cel mai rău este să nu te iubească nimeni.


Emma s-a născut cu o malformaţie complexă craniană, facială şi a extremităţilor. Dat fiind faptul că aspectul ei este foarte diferit de cel al unui copilaş obişnuit, Emma a fost abandonată de către părinţii ei, încă de la naştere.

Crescută într-un centru de plasament, tratată cu dragoste, operată repetat pentru anomaliile congenitale ale extremităţilor, Emma a făcut progrese de comportament şi afectivitate ale unui copil iubit.

Undeva, pe drum, Emma s-a întâlnit cu Jill, o tânără voluntară a unei fundaţii americane, care vizita spitalul tocmai în timp ce Emma era acolo pentru investigaţii şi operaţii; a fost, cum se spune “dragoste la prima vedere”! Emma şi Jill erau nedespărţite , mereu surâzătoare. Fetiţa aceasta specială se potrivea în braţele tinerei noastre prietene.

Am vorbit mult, am făcut planuri de viitor şi ne-am imaginat ziua în care Emma va putea să aibă un căpşor şi un aspect mai apropiat de ceea ce societatea consideră a fi acceptabil. Apoi au urmat comunicările cu colegii şi prietenii noştri din SUA, căutarea unei structuri instituţionale care să ne susţină, planificarea până la detaliu, cu cooperarea tuturor.

Asta se întâmpla în urmă cu 1 an…

Acum, prin strădania tuturor - medici, asistenţi, asistenţi sociali, autorităţi, voluntari sponsori, Emma este acceptată într-un program chirurgical internaţional menit cazurilor cu totul speciale, aşa cum este şi ea.

Grăsuţă, veselă, cu privirea încrezatoare şi cu minutele încolăcite după gâtul  lui Jill.
Cine ar fi crezut că fetiţa aceasta pe care n-a iubit-o mămica ei îşi va găsi... dragostea vieţii.


În imaginile de mai sus o puteţi vedea pe Emma, camera cea nouă care o aşteaptă şi pe Jill, alături de prietenii ei, în timp ce zugrăveau camera pentru Emma.