Casa Ronald McDonald București

4 august 2023 0
Header-Fundatia-pentru-Copii-Ronald-McDonald-1200x433.png

Casa Ronald McDonald BucurestiPovestea Caselor Ronald McDonald în România a început la data de 18 noiembrie 2003 în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București când a fost deschisă prima Casă Ronald McDonald. Casa Ronald McDonald București dispune de 14 camere cu baie proprie și oferă familiilor posibilitatea de a găti împreună, de a mânca împreună și de a împărtăși experiențele lor. Aici, părinții vor găsi și o cameră comună de relaxare, bucătărie complet utilată, spălătorie și spațiu de joacă pentru copii. Această Casă reprezintă o oază de normalitate pentru familiile cu copii spitalizați pe perioade îndelungate și care au nevoie să rămână unii alături de ceilalți în momentele dificile. Pe durata șederii la Casă, în funcție de resursele disponibile, familiilor li se oferă: mese calde, pachete cu bunuri de primă necesitate, consiliere psihologică, dar și suportul întregii echipe pe toată durata șederii.

Cum mă cazez?

  1. Medicul va apela telefonic Managerul Casei înainte de a trimite o familie spre cazare pentru a verifica dacă există camere disponibile și va informa familia cu privire la șederea la Casa Ronald McDonald.
  2. Familia este trimisă spre cazare la Casa Ronald McDonald însoțită de către un reprezentant al Spitalului (infirmieră, asistentă, medic) și cu adeverință tip completată, semnată și ștampilată.
  3. Managerul Casei va prelua familia și va începe procesul de cazare.

McDonald_s (web size)-49
McDonald_s (web size)-52
McDonald_s (web size)-53
McDonald_s (web size)-48
McDonald_s (web size)-55
McDonald_s (web size)-60

Criterii de selecție:

  1. Copilul și aparținătorul sunt internați în Spital Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” București și pot fi cazați la Casa Ronald McDonald București exclusiv pe durata internării copilului.
  2. Domiciliul familiei este în afara localității București și/sau la cel puțin 50 km distanță de București. Fac excepție mamele lăuze care alăptează, cu domiciliul în București
  3. Familia are o situație materială modestă/precară.
  4. Durata tratamentului/gravitatea cazului: copilul necesită internare pe perioade mai lungi de 3-4 nopți.
  5. Este permisă cazarea sau rămânerea peste noapte în Casa Ronald McDonald a copiilor internați în spital numai cu acordul în scris al medicului curant, prin completarea adeverinței tipizat și dacă starea de sănătate a copilului îi permite să se deplaseze singur.

Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Povestea Fundației pentru Copii Ronald McDonald din România a început acum 25 de ani, în anul 1998, de la un vis – să luptăm pentru Binele copiilor din țara noastră, prin crearea și susținerea programelor care le îmbunătățesc direct sănătatea și bunăstarea.

Fundația a dezvoltat proiecte și a investit în comunități locale, preponderent în domeniile sănătății și educației și a devenit, în scurt timp un aliat atât al copiilor bolnavi, cât și al părinților acestora, oferind un sprijin real și extrem de necesar, dar și complementar celui oferit prin sistemele publice de asistență.

Contact

Adresa: Bulevardul Iancu de Hunedoara nr. 30-32, Sector 1, București – în incinta Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Persoană de contact: Rodica Langa

E-mail: casa.rmhc@ro.mcd.com

Telefon: 021 317 44 75 / 76


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© S.C.U.C. "Grigore Alexandrescu"

More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors