Informatii generale

Pacienti

Internarea in spital sau un consult in policlinica pot fi stresante, sau chiar inspaimantatoare pentru un copil. De aceea pregatirea psihologica a acestui moment este de o foarte mare importanta.

Vorbiti cu copilul Dvs. si spuneti-i cu onestitate motivul pentru care trebuie sa mearga la spital. Daca aveti un copil cu varsta sub 6 ani, spuneti-i cam cu 2 zile inainte. Daca are varsta peste 6 ani, spuneti-i cu 1-2 saptamani inainte de vizita la spital. Aceasta ii va da timp sa se pregateasca, punandu-va intrebari si vorbind cu Dvs despre lucrurile care il preocupa. Folositi cuvinte simple, pe care copilul le poate intelege. Fiti atenti atunci cand faceti glume cu copilul in legatura cu mersul la doctor( de ex. Daca nu mananci tot o sa mergem la doctor sa-ti faca o injectie!) intrucat acestea pot declansa un stress inutil atunci cand copilul trebuie sa mearga la spital.

La prezentarea in Spital, pacientul trebuie sa fie insotit de parinte/curator.

La internare, trebuie sa prezentati documentele de mai jos:

  • biletul de trimitere eliberat de medicul de familie
  • copie după certificatul de naştere al pacientului
  • alte acte care privesc starea de sănătate a copilului (certificat de dizabilitate-handicap, bilete de externare anterioare etc).

La indicaţia medicului şef de secţie, copilul poate fi internat cu însoţitor. Spitalizarea însoţitorului este gratuită pentru copiii în vârstă de până la 3 ani, iar după această vârstă pentru însoţitor se plăteşte o taxă zilnică de cazare de 15 lei.


Informatii utile pentru pacienti si apartinatori

Cu BIlet de Trimitere de la Medicul de Familie, in regim de programare la tel. 021.211.2804

Locatie

Ambulatoriul de Specialitati „Dorobanti„

© S.C.U.C. "Grigore Alexandrescu"

More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors