Comunicat post-eveniment – Concert de Craciun – Recital de Pian – Eliodora Falan

28 decembrie 2023 0
414731284_7074080692630100_5456933167890324137_n-1.jpg
La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu din București începe să se contureze o „tradiție „.
Spun lucrul acesta pentru că este pentru al doilea an consecutiv, când în luna decembrie, au loc evenimente culturale.
Este vorba despre editia a II-a a Concertului de Crăciun, care in acest an s-a desfășurat sub denumirea de „Povestiri muzicale”.
Evenimentul a avut loc pe parcursul a doua zile.
In prima zi, pe data de 21 decembrie la ora 19, a avut loc un concert de o mare sensibilitate sufleteasca, susținut la pian de Eliodora Falan, care a interpretat lucrari de Johanes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski, Vladimir Rebicov, Anatole Liador, Dimitri Shostakovici.
Doamna Eliodora Falan a reușit să capteze nu numai atenția publicului, dar și sufletul acestuia prin gingășie și talent interpretativ.
Publicul a fost format din personalul medical al spitalului, invitați de suflet, foști medici și asistente medicale care au activat cu devotament in cadrul spitalului ani de zile.
Nu au lipsit de la eveniment nici copiii, mici noștri pacienți și părinții acestora, dar și copii ai personalului medical.
Locul de desfășurare al evenimentului, imi place să spun, că a fost „Foaierul” secției Pediatrie, care dimineața este sală de așteptare pentru consultații, iar seara se transformă ca prin magie într-o sală de spectacol.
Și nu este mică surpriza că acest „Foaier” are o acustică deosebită unde acordurile pianului răsună maiestuos.
În urmă cu 6 ani se infiripa o dorință, aceea de a salva pianul spitalului de la un dezastru, de a nu lua drumul gunoiului.
Dar în loc să fie aruncat, pentru că era bătrân, uzat, ciobit, schiop si știrb, s-a găsit un suflet dornic să îl salveze în persoana doamnei doctor Ioana Oprescu, președinta Fundatiei Spitalului.
Dupa ce Fundația a reușit să adune banii necesari, au urmat 3 ani de pandemie și de reparații. Și în cele din urmă pianul a fost salvat.
Astăzi, scopul lui este să aducă liniște și bucurie în sfletele copiilor internați în spital, al părinților îngrijorați ai acestora, și nu în ultimul rând și în sufletul personalului medical stresat și de multe ori intrat în burnout.
Cei care doresc să spijine Fundația Spitalului Clinic Central de Copii Grigore Alexandrescu o pot face prin donații in conturile:
Lei: RO97RNCB0072049707680003 sau
Euro: RO97RNCB0072049707680004

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© S.C.U.C. "Grigore Alexandrescu"

More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors