Programul de studii complementare – Atestat în Chirurgie Pediatrică Laparoscopică – Nivel I

10 august 2018 0
WhatsApp-Image-2020-05-26-at-17.51.18-1.jpeg

În perioada 19.03 – 27.04.2018 în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” s-a desfășurat a 3-a ediție a Programului de studii complementare în vederea obținerii de atestat în Chirurgie Pediatrică Laparoscopică – Nivel I (Tehnici de Bază), acesta fiind organizat sub tutela Școlii Naționale de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București – Centrul Național de Dezvoltare Profesională în Domeniul Sanitar.

 

Primele 2 ediții ale acestui program desfășurate în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” au avut loc în 2016, respectiv 2017. În urma acestor programe 20 de medici specialiști și primari în Chirurgie Pediatrică din centre de Chirurgie Pediatrică din țară au dobândit atestate de Chirurgie Pediatrică Laparoscopică – Nivel I (Tehnici de Bază).

 

La această ediție a programului au fost înscriși 9 participanți, medici specialiști Chirurgie Pediatrică, proveniți din centrele de Chirurgie Pediatrică din București și Iași.

 

Curricula de pregătire a totalizat un număr de 180 de ore, 60 dintre acestea constând în cursuri teoretice interactive, iar 120 de ore fiind destinate pregătirii practice a participanților. Atât partea teoretică, cât și partea practică, s-au desfășurat sub atenta supraveghere a lectorilor programului – Prof. Dr. Radu Bălănescu (responsabilul programului), Conf. Dr. Laura Bălănescu și Șef Lucrări Dr. Cătălin-Ion Chiriac-Babei.

 

Programul a avut ca obiectiv specific dobândirea de către participanți a cunoștințelor teoretice și a abilităților practice necesare efectuării intervențiilor chirurgicale laparoscopice de bază. În acest sens, participanții au avut acces la prezentări video a diverse intervenții chirurgicale demonstrative, au putut viziona în sala de operații intervenții chirurgicale efectuate și comentate de lectori, au deprins tehnicile de bază pe pelvitrainer și au participat activ la intervenții chirurgicale laparoscopice, efectuând diverse manevre de bază sub supravegherea atentă a lectorilor.

 

Programul s-a încheiat cu o evaluare finală a cunoștințelor dobândite de către participanți pe perioada cursului, aceasta constând într-o probă scrisă și o probă practică. Pentru participanți urmează susținerea unui examen final pentru obținerea atestatului în Chirurgie Pediatrică Laparoscopică – Nivel I (Tehnici de Bază).

 

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” va organiza în continuare acest program, facilitând astfel pregătirea chirurgilor pediatri din toată țara dobândirea cunoștințelor și tehnicilor de bază în Chirurgia Pediatrică Laparoscopică. De asemenea, se dorește organizarea în viitor și a Programului de studii complementare în vederea obținerii de atestat în Chirurgie Pediatrică Laparoscopică – Nivel II (Tehnici Avansate).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© S.C.U.C. "Grigore Alexandrescu"

More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors