Spital

Sectia Cardiologie Pediatrica


Spitalul „Gr. Alexandrescu” s-a ocupat de copiii cu patologie cardio-vasculara de foarte multa vreme, iar din anul 1997 a existat un compartiment de cardiologie pediatrica si ecocardiografie,  gratie eforturilor regretatului Prof. Eugen Pascal Ciofu. Sectia de cardiologie exista ca entitate de sine-statatoare in structura spitalului din martie 2017. Capacitatea nominala este de 7 paturi.

Sectia este dotata cu instalatii pentru oxigenoterapie, aparate de aerosoli, pompe de perfuzie si injectomate pentru administrarea tratamentului, monitoare de functii vitale (tensiune arteriala, ritm cardiac, saturatie in oxigen), aparat de ECG, Holter ECG si tensiune arteriala, doua ecocardiografe performante (cu transductori pentru toate categoriile de varsta si transductori de ecografie transesofagiana), cu ajutorul carora putem realiza un diagnostic de acuratete si complet al malformatiilor cardiace.

In prezent in sectie sunt incadrate 18 persoane dintre care 4 medici si 8 asistenti.   

Asiguram asistenta medicala pentru intreaga patologie cardiaca pediatrica, acuta sau cronica, malformativa sau dobandita, indiferent de varsta, atat in forma de internare continua cat si in forma de internare de zi, pentru afectiuni cardio-vasculare diverse: hipertensiune arteriala, dureri precordiale, sincope si lipotimii, palpitatii, tulburari de ritm si conducere, insuficienta cardiaca, patologie tumorala cu localizare cardiaca, afectiuni cardiace inflamatorii, endocardita infectioasa, malformatii cardiace cu sau fara cianoza, afectiuni vasculare.

Din 1997 suntem parteneri in programe nationale si internationale de tratament chirurgical si interventional al malformatiilor cardiace (pana in prezent, sute de copii au fost diagnosticati si operati cu rezultate foarte bune).

Din octombrie 2017 in structura spitalului functioneaza un Compartiment de Angiografie si Cardiologie Interventionala care completeaza diagnosticul si tratamentul pacientilor cu patologie cardio-vasculara. Sunt  realizate proceduri diagnostice si curative (angioplastii si valvuloplastii percutane, inchidere de defecte cardiace cu dispozitive implantabile).

Colaboram cu sectia de chirurgie cardio-vasculara de curand infiintata si am sustinut numeroase misiuni de chirurgie cardio-vasculara organizate in spitalul nostru, cu specialisti din tara si din strainatate.

Sustinem activitatea celorlalte sectii ale spitalului prin consulturi interdisciplinare si participare in echipe multidisciplinare.

Informatii pentru pacienti:

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este un spital de nivel tertiar; sectia de cardiologie a spitalului se ocupa in principal de cazuri complexe si grave, prin internare continua, in urma evaluarii initiale din alte spitale, maternitati, sau unitati ambulatorii; prezentarea se face prin transfer interspitalicesc si/sau prin unitatea de primire urgente (U.P.U.). Ulterior, aceste cazuri sunt urmarite periodic, prin internare continua sau de zi (fiind necesara programarea conform indicatiilor primite la externare, precum si biletul de trimitere de la medicul de familie sau specialist din ambulatoriu). In functie de diagnostic si de evolutie, pacientii pot beneficia de terapii interventionale sau trimitere/transfer catre chirurgie cardiovasculara.
In limita numarului de locuri, pot fi evaluate si cazuri cu grad mai redus de complexitate/gravitate, care nu au fost rezolvate complet in ambulatoriu. Acestea pot fi preluate doar prin internare continua (evaluarea dureaza de obicei 2-3 zile), pe baza de programare si cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist din ambulatoriu, avand anexate consulturile si investigatiile deja efectuate. Programarile se fac doar telefonic, la Sectia de cardiologie – asistenta de serviciu (021-316.93.66 / interior 140), intre orele 15 – 17, incepand cu data de 20 a lunii curente, pentru luna urmatoare. Ne cerem scuze pentru situatiile cand gestionarea unor urgente din sectie poate perturba preluarea imediata a apelurilor. Pentru a putea asigura previzibilitatea programului sectiei si o rata redusa a neprezentarilor, sunt realizate programari doar pentru o luna, preluarea de solicitari fiind apoi suspendata pana la data de 20 a lunii viitoare.
Pacientii care nu prezinta afectiuni urgente trebuie sa se adreseze medicilor din ambulatoriul de specialitate – pediatri, cardiologi sau cardiologi pediatri. Acestia au competenta si experienta necesare pentru a rezolva majoritatea cazurilor. Pentru lista medicilor si unitatilor aflate in contract cu Casele de sanatate, consultati site-ul Caselor judetene de asigurari de sanatate. Spitalul „Grigore Alexandrescu nu are ambulatoriu de cardiologie.

Telefon: 021.316.93.66 / int. 140 (Sectie Cardiologie)


Program garda – urgente

Copilul trebuie sa fie insotit de parinte sau apartinator legal, avand un act cu CNP-ul copilului (certificat de nastere, carte de identitate). Pentru urgente nu este necesar bilet de trimitere.

Urgentele cardiologice pot fi preluate oricand, prin Unitatea de Primire Urgente (U.P.U.) , de catre medici specialisti de garda (de medicina de urgenta, pediatrie, neonatologie sau terapie intensiva, dupa caz), care decid oportunitatea internarii si gestioneaza tratamentul de urgenta.


Medici


Galerie de imagini


Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Spitalul Clinic de urgenta pentru copii Grigore Alexandrescu

Bd. Iancu de Hunedoara nr. 30-32
Bucuresti, Romania

Telefon centrala: 021-316.93.66
contact@spitalulgrigorealexandrescu.ro

© S.C.U.C. "Grigore Alexandrescu"

More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors