Spital

Sectia Cardiologie Pediatrica


Spitalul „Gr. Alexandrescu” s-a ocupat de copiii cu patologie cardio-vasculara de foarte multa vreme, iar din anul 1997 a existat un compartiment de cardiologie pediatrica si ecocardiografie,  gratie eforturilor regretatului Prof. Eugen Pascal Ciofu. Sectia de cardiologie exista ca entitate de sine-statatoare in structura spitalului din martie 2017. Capacitatea nominala este de 25 de paturi, in prezent fiind functionale 15 paturi.

Sectia este dotata cu instalatii pentru oxigenoterapie, aparate de aerosoli, pompe de perfuzie si injectomate pentru administrarea tratamentului, monitoare de functii vitale (tensiune arteriala, ritm cardiac, saturatie in oxigen), aparat de ECG, Holter ECG si tensiune arteriala, doua ecocardiografe performante (cu transductori pentru toate categoriile de varsta si transductori de ecografie transesofagiana), cu ajutorul carora putem realiza un diagnostic de acuratete si complet al malformatiilor cardiace.

In prezent in sectie sunt incadrate 18 persoane dintre care 4 medici si 8 asistenti.   

Asiguram asistenta medicala pentru intreaga patologie cardiaca pediatrica, acuta sau cronica, malformativa sau dobandita, indiferent de varsta, atat in forma de internare continua cat si in forma de internare de zi, pentru afectiuni cardio-vasculare diverse: hipertensiune arteriala, dureri precordiale, sincope si lipotimii, palpitatii, tulburari de ritm si conducere, insuficienta cardiaca, patologie tumorala cu localizare cardiaca, afectiuni cardiace inflamatorii, endocardita infectioasa, malformatii cardiace cu sau fara cianoza, afectiuni vasculare.

Din 1997 suntem parteneri in programe nationale si internationale de tratament chirurgical si interventional al malformatiilor cardiace (pana in prezent, sute de copii au fost diagnosticati si operati cu rezultate foarte bune).

Din octombrie 2017 in structura spitalului functioneaza un Compartiment de Angiografie si Cardiologie Interventionala care completeaza diagnosticul si tratamentul pacientilor cu patologie cardio-vasculara. Sunt  realizate proceduri diagnostice si curative (angioplastii si valvuloplastii percutane, inchidere de defecte cardiace cu dispozitive implantabile).

Colaboram cu sectia de chirurgie cardio-vasculara de curand infiintata si am sustinut numeroase misiuni de chirurgie cardio-vasculara organizate in spitalul nostru, cu specialisti din tara si din strainatate.

Sustinem activitatea celorlalte sectii ale spitalului prin consulturi interdisciplinare si participare in echipe multidisciplinare.

Informatii pentru pacienti:

Principala activitate a sectiei se desfasoara pentru cazuri complexe si grave, prin internare continua, in  urma evaluarii initiale in alte spitale, maternitati, unitati ambulatorii sau UPU. Se acorda un numar limitat de consultatii cu programare, in regim de internare de zi, cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist din ambulatoriu.

Telefon: 0213169366 / 140 (Sectie Cardiologie)


Program garda – urgente

Fara bilet de trimitere, doar cu CNP si parinte/apartinator legal – (ruda gr. 1)

Garda de Cardiologie Pediatrica este asigurata prin intermediul Unitatii Primiri Urgente (UPU).


Medici


Galerie de imagini


© S.C.U.C. "Grigore Alexandrescu"

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors