Spital

Sectia Clinica Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri


Chirurgie Plastica
Chirurgie Plastica

Sectia Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este o clinică universitară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. De asemenea, este centru de cercetare al ASM şi centru de training european acreditat EBOPRAS.

Sectia deţine o bancă de ţesuturi acreditată de către ANT şi organismele specifice europene şi a obţinut mai multe brevete ca iniţiator al crioprezervării tisulare în România.

Sectia Clinica de Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă, funcţionează din anul 2005 într-o clădire nouă iniţiată, proiectată şi concepută de către domnul prof. dr. Dan Mircea Enescu la standardele Uniunii Europene. Sectia are 28 de paturi

Anual, peste 2000 de cazuri sunt spitalizate în cadrul clinicii şi peste 6000 de cazuri de urgenţă sunt tratate ambulator şi ca spitalizare de zi: Clinica de Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri asigură 25-30% din prezentările de urgenţă ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Din totalul internărilor 600-800 sunt arsuri, 200-300 sunt traumatisme complexe de părţi moi, 200-300 sunt sechele postarsură şi post-traumatică, 600-800 sunt malformaţii congenitale, tumori şi alte condiţii specifice chirurgiei plastice.

Rata de supravieţuire în cazul arsurilor este de peste 99,50%, ceea ce reprezintă o performanţă la nivel internaţional.

Clinica asigură servicii specializate de urgenţă, cu program permanent de gardă, precum şi consultaţii pentru evaluarea şi tratamentul patologiei cronice specifice.

Patologie urgenţe:

  • Arsuri
  • Plăgi
  • Striviri
  • Traumatisme complexe cu defecte de părţi moi

Patologie cronică:

  • Despicături labio-palatine (consult iniţial la vârsta de 3-4 luni, începerea tratamentului chirurgical la vârsta de 3-6 luni pentru cazurile de despicătură de buză, izolate sau în asociere cu despicătura de palat, sau la 6-10 luni pentru despicăturile palatine ce nu asociază despicătură de buză)
  • Sindactilii,alte malformaţii ale mâinii (evaluare şi corectare chirurgicală începând cu vârsta de 6 luni, în special pentru cazurile care se asociază cu limitarea mişcărilor mâinii)
  • Polidactilii (evaluare şi corectare chirurgicală începând cu vârsta de 9-12 luni)
  • Anomalii congenitale de pavilion auricular (agenezie auriculară – evaluare şi începerea reconstrucţiei în jurul vârstei de 6-10 ani; urechi decolate – evaluare şi corectare după vârsta de 5 ani)
  • Tumori de părţi moi (hemangioame: evaluare, urmărire, tratament medical sau chirurgical, începând cu vârsta de 1-2 luni; alte tumori de părţi moi: evaluare şi tratament în momentul în care sunt observate)
  • Nevi pigmentari (evaluare şi tratament chirurgical de la vârsta de sugar, în special în cazul nevilor giganţi)
  • Sechele cicatriceale post-arsură şi post-traumatice (evaluare şi reintervenţii periodice, conform indicaţiilor, respectând schema individualizată pentru fiecare pacient)
  • Reabilitare post-arsură şi post-traumatică (în cadrul serviciului de kinetoterapie)
  • Tratament laser Nd:YAG Cutera (intervenţii o dată pe lună, cu programare prealabilă la numărul clinicii, pentru anomalii vasculare: hemangioame, malformaţii arteriovenoase şi capilare)

Program garda – urgente

Fara bilet de trimitere, doar cu CNP si parinte/apartinator legal – (ruda gr. 1)

Garda de Chirurgie Plastica este asigurata prin intermediul Unitatii Primiri Urgente (UPU).


Medici


Galerie de imagini

© S.C.U.C. "Grigore Alexandrescu"

More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors