Spital

Serviciul TOXAPEL

TOXAPEL este un serviciu telefonic de urgenţă realizat în 1999 de către departamentul de Toxicologie al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” şi este destinat informării populaţiei asupra modului în care trebuie acordat primul ajutor unui copil intoxicat până la sosirea salvării sau până la prezentarea la spital.

TOXAPEL funcţionează 24 de ore din 24 şi acoperă întreg teritoriul ţării, putând fi apelat de la orice telefon fix, public sau mobil.

Baza de date conţine aproximativ 5000 de înregistrări, fiind incluse toate substanţele medicamentoase înregistrate în România, precum şi alte substanţe cu potenţial toxic utilizate în industrie şi în gospodărie. Fiecărui toxic îi este asociat un protocol de acordare a primului ajutor.

Cine are nevoie de TOXAPEL? Toţi părinţii, bunicii, toţi adulţii ce au în apropiere un copil care s-a intoxicat cu un medicament, o substanţă chimică, a ingerat sodă caustică, acizi etc.

NU UITAŢI! Prima jumătate de oră este esenţială în cazul celor mai multe intoxicaţii. Tratamentul pe care vi-l vor indica specialiştii noştri va determina o însănătoşire mult mai rapidă decât un tratament efectuat după două ore de către un medic.

Ce trebuie sa stiti când apelati serviciul TOXAPEL?

  • Numele cât mai exact al toxicului
  • Numele şi adresa copilului
  • Vârsta
  • Telefonul de la care sunaţi
  • Numele celui care sună
  • Ora probabilă la care s-a intoxicat copilul
  • Cantitatea de substanţă ingerată

Chiar dacă nu deţineţi toate aceste date, nu ezitaţi să ne contactaţi!

Serviciul poate fi consultat pentru relaţii suplimentare şi de către colegii noştri medici de familie şi medici primire urgenţe.

La ce numere puteti suna si cat costa?

Numerele la care specialiştii serviciului TOXAPEL vă stau la dispoziţie 24 de ore din 24 sunt :

– (021) 210.61.83

– (021) 210.62.82

Numerele de telefon sunt cu tarif normal Romtelecom.

Informatii despre realizatorii serviciului TOXAPEL

TOXAPEL este rezultatul efortului specialiştilor Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, unde funcţionează singurul serviciu de toxicologie pediatrică din Bucureşti şi cel mai mare serviciu de acest tip din România.

Participarea medicilor şi a asistentelor la serviciul TOXAPEL se face pe bază de voluntariat.

Sprijinul financiar a fost asigurat de prof. dr. George Rogers de la Universitatea Louisville, Kentucky, cu ajutorul fundaţiei Humana SUA.

© S.C.U.C. "Grigore Alexandrescu"

More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors